Werkwijze

Werkwijze

Contact

Na een (telefonisch)kennismakingsgesprek zijn de wensen duidelijk en stel ik voor wat, hoe en wanneer de foto’s gemaakt worden. Vooraf worden de meeste wensen en plannen vastgelegd zodat de foto’s efficiënt gemaakt en geleverd kunnen worden.

Fotografie

De foto’s worden gemaakt volgens afspraak, vaak kijkt de opdrachtgever mee en laat ik zien wat ik fotografeer. Dit kan door simpelweg af en toe de foto’s op de camera te laten zien of door de klant mee te laten kijken op mijn laptop.

Nabewerking

Hier wordt vaak niet aan gedacht door de klant, maar elke foto wordt door mij bekeken en waar nodig gecorrigeerd en bewerkt qua contrast, kleur en kleine storende elementen. Mocht de klant een bepaald effect willen hebben in de foto wordt dat in deze stap uitgevoerd. Vaak kost dit net zoveel tijd als het fotograferen zelf.

Levering

Foto’s worden veelal binnen 5 werkdagen, digitaal aangeleverd in lage en hoge resolutie bestanden. Deze zijn in één keer te downloaden via Wetransfer of soortgelijke dienst. Mochten foto’s snel nodig zijn voor communicatie van bijvoorbeeld een evenement dan gaat dit in overleg. Foto’s worden minimaal een jaar bewaard en kunnen dus nog in dat jaar aangevraagd worden.