Foto’s Sleipnir Rotterdam zonsondergang

sleipnir Rotterdam zonsondergang

Ik moest er even uit van de week en zoals Mark Rutte ooit tegen me zei: Houdt afstand, heb ik me netjes gedragen. Ik ben bijna uitgestorven plek gegaan in Zuid Holland. De LandTong bij Rozenburg. Ok af en toe is het daar wel druk. Maar nu viel het erg mee. Was zelfs even helemaal alleen bij dat schip. De Sleipnir is erg indrukwekkend en hoop dat mijn foto’s net zo indrukwekkend zijn. Neem gerust een kijkje in mijn shop en bestel een mooie foto voor uw kantoor. Er zitten mooie Panoramafoto’s tussen met de Sleipnir (het grootste kraanschip van de wereld) en van de Europoort en alles bij een schitterende zonsondergang .

De Sleipnir is een halfafzinkbaar kraanschip van Heerema Marine Contractors dat in 2019 werd gebouwd door Sembcorp in Singapore. De naam is afgeleid van het achtbenige paard Sleipnir uit de noordse mythologie. Het ontwerp van GVA bestaat uit twee parallelle pontons met elk vier kolommen met daarop het werkdek.

De Sleipnir heeft twee kranen van Huisman Equipment met elk een capaciteit van 10.000 ton en een totale capaciteit van 18.000 ton, waarmee dit het grootste kraanschip ter wereld is, nadat de Thialf dit lange tijd was.

Het schip is uitgerust met een klasse III dynamisch positioneringssysteem met acht roerpropellers van 5,5 MW elk. Daarnaast beschikt het over een ankersysteem met twaalf ankerlieren. Twaalf generatoren van 8 MW voorzien het schip van vermogen en draaien zowel op mgo als lng.

Op 7 september 2019 werd met het hijsen van het dek voor het Leviathanplatform een nieuw record gezet met 15.300 ton.[1]

Bron WIkipedia

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *