Foto’s Slag om Grolle 2012

Wie dit weekend naar Groenlo gaat, gaat terug in de tijd, naar het jaar 1627. Frederik Hendrik kreeg in dat jaar opdracht van de Staten Generaal om ‘die Starcke Stadt Grol’ te heroveren op ‘den Spanjaerd’. De belegering van Grolle duurt 30 dagen en daarna was het een feit: Groenlo was veroverd en zou nooit meer in bezit komen van de Spanjolen!
Foto's van Slag om grolle 2012


Die slag wordt iedere twee jaar nagebootst. Zo’n 1200 acteurs uit 13 Europese landen en zelfs een groep uit Amerika, leven dit weekend zoals ze dat bijna 400 jaar geleden ook al deden. In het stadje Groenlo zijn diverse kampementen opgebouwd, waar de soldaten uit die tijd bivakkeren. Overal hangen rookwolken van kampvuurtjes en men maakt het eten voor na de strijd. Om 14 uur marcheerden alle soldaten naar het slagveld, waar de Slag om Grolle werd nagespeeld. Terwijl het verhaal verteld wordt, worden de kanonnen opgesteld en schoongemaakt om af te vuren. Zodra het kanon wordt afgevuurd, beginnen de soldaten met de strijd. Er wordt veel geschoten en de cavalerie dendert over het veld.

Slag om groenlo
Een waar spektakel in Grolle(Groenlo) en de slag duurt nog tot zondag, want dan zal Grolle veroverd zijn.Foto’s Kunnen nabesteld worden via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *