Kris Berry en Ed

Gisteren Kris Berry en Ed Struijlaart gefotografeerd in Rotown Rotterdam,

Het was gezellig druk in Rotown, al werd er soms wel weer veel gepraat door het iets te dronken publiek. Waarom gaan die mensen niet gewoon naar een kroeg, Scheelt een hoop entree en ergernis voor de rest van de bezoekers. Maar Kris Berry en Ed hielden stand en kwamen er steevast bovenuit.

 

Al geruime tijd hangt er een behoorlijke buzz rondom Kris Berry. Opvallend genoeg gaf deze op Curaçao geboren deerne vorig jaar één van haar allereerste shows ooit op het prestigieuze North Sea Jazz. Een goed begin is het halve werk, zeg maar. Met de recente release van het debuutalbum Marbles lost de jongedame echter alle hooggespannen verwachtingen in met een fraaie collectie jazzy popsongs. Paul Willemsen, bekend van o.a. Lefties Soul Connection, vormt daarbij haar muzikale steun en toeverlaat. Evenals bij haar buitenlandse collega’s Lianne La Havas en Michael Kiwanuka herkennen we ook hier subtiele invloeden van zowel folk als soul, naast de onvermijdelijke Caribische elementen. Fris, zomers en modern tegelijkertijd, zonder afbreuk te doen aan authenticiteit en urgentie. Wat dat betreft doet het soms denken aan Caro Emerald, zei het dat Kris Berry is gezegend met een meer soepeler, natuurlijker stem.

 

In het voorprogramma stond een intiem optreden van Ed Struijlaart, voormalig frontman van de Stud Muffins. Met zijn eerste solo-single Face Down schopte hij het tot 3FM Serious Talent en lijkt beïnvloed door zowel Gavin DeGraw als John Mayer.

 

Meer van mijn foto’s te zien op www.rotown.nl/reviews of op mijn Flickr

 

 

Meer van mijn foto’s te zien op www.rotown.nl/reviews of op mijn Flickr

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *