Grouplove gefotografeerd in Rotown

Gisteren heb ik voor Rotown Grouplove gefotografeerd, hier onder een klein verslagje.  Vergeet de foto’s niet te bekijken

 

Gisteren stond de Amerikaanse indie-sensatie Grouplove op het podium van het uitverkochte Rotown. Eerder stond de band al op het festival Metropolis, waar ze zeer succesvol waren. In Rotown vloog het dak er bijna af. Een zeer energievolle band, welke zeker wel ergens op een festival in Europa te zien is dit jaar. Ze zeggen zelf, dat ze de mensen een show geven die voor honderd procent uit energie bestaat en dat klopt zeker. Sinds september hebben ze een album gemaakt, wat ze nu promoten in Europa. De titel van het album heeft de naam: “Never trust a happy song” gekregen. De naam Grouplove is niet zomaar ontstaan. De twee leadzangers van de band, Christian en Hannah, zijn op elkaar verliefd geworden en op een reis naar Griekenland hebben ze de rest van de bandleden ontmoet. Ze beleefden met elkaar veel plezier en samen maakten ze veel muziek op het strand. Na deze Reis naar Griekenland, waar ze veel plezier met elkaar beleefden en waar de eerste liedjes zijn ontstaan, zijn ze weer terug gegaan naar Los Angeles en hebben ze zichzelf omgedoopt als: “Group”. Al snel werd de naam veranderd in  “Grouplove” omdat dit makkelijker te vinden was op internet. Begin 2011 zijn ze begonnen met het opnemen van hun eerste album. Al snel werd de band ontdenkt door het SXSW publiek.

 

 

Na SXSW en Australië is het nu de beurt aan Europa. De show in Rotown, was een feestje en het album is zeker niet minder vrolijk. Elk nummer staat op zich zelf, straalt net wat anders uit dan de ander, maar toch zit er een sausje Grouplove over. Grouplove heeft een eigen sound, een vrolijke, zeer energievolle band met een beetje aparte mannenstem. Aan het einde van het optreden sprong zanger Christian van de drumset af en kwam met zijn achterhoofd op één van de effectpedalen uit, maar stond na enkele seconden weer op en liep het podium af onder luid gejuich. Bij navraag bleek de band de dag na het optreden, tijdens het inladen van hun tourbus, erg brak te zijn, maar Christian liep daarbij gewoon vrolijk rond.

 

Foto’s gepubliceerd op www.rotown.nl/reviews en op Gooddayz.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *