Eventfotograaf op Eventsummit 2020

Een paar weken geleden mocht ik eventfoto’s maken op de Eventsummit 2020. De Grootste beurs voor de gehele evenementenindustrie vond plaats in Ahoy Rotterdam. Een aantal jaar geleden heb ik ook al voor deze organisatie gefotografeerd, op één van hun eerste edities van de beurs. Wat een verschil zeg. Ik stond toen in m’n eentje voor het podium op de eindborrel te genieten van de, toen nog onbekende Jet Rebel. Nu was het overal megadruk en 10 keer zo groot. Mooi event om daar als eventfotograaf een sfeerverslag te maken.

eventfotograaf maakt foto van boulderbox
Eventfotograaf maakt foto van boulderbox tijdens eventsummit 2020

Evenementfotografie

Fotograferen op zo’n grote beurs is erg leuk, maar je moet ook opletten dat je alle belangrijke dingen meeneemt in je sfeerverslag. Dus niet alleen is de organisator blij met foto’s waarbij je kan zien hoe druk het is op de foto, maar ook sprekers; het overhandigen van visitekaartjes; mensen die met elkaar overleggen;  contracten die ondertekend worden; en wat deze beurs uniek maakte, de acts die rondliepen op de beurs. Kortom Evenementenfotografie is niet alleen het maken van een overzichtsfoto van een goedgevulde beurshal. Nee ik laat met mijn fotografie zien, wat er op de vloer gebeurd, wat voor sfeer er is en probeer de juiste momenten te pakken.

eventfotograaf maakt foto van stylist op beurs
Masters of Beauty op de eventsummit

Eventfotograaf laat de sfeer zien

U denkt misschien dat ik evenementen op de automatische piloot doe. Maar niets is minder waar. Ik doe echt mijn uiterste best om alle netwerkende mensen zo goed mogelijk op de foto te zetten. Elk event heeft zijn eigen sfeer. Ik weet dat deze foto’s gebruikt worden op de social-media kanalen en website van de organisatie en dat de foto’s tijdens het event al getoond werden op een videowall. Wat is er dan mooier dan dat mensen glimlachend terugkijken naar de foto die je net geschoten hebt. Vaak hebben ze niet eens doorgehad dat ik een foto van hen gemaakt heb. Vaak hoor ik achteraf niks van de bezoekers zelf. Je hoopt maar dat ze de foto’s hebben gezien, en dat ze na het zien weer mooie herinneringen hebben gekregen na het zien van mijn foto’s. Deze keer kreeg ik, heel snel na de beurs al mailtjes van bezoekers, dat ze benieuwd zijn naar de foto’s. Ik heb vier kleine fotootjes gezien op Instagram, maar weet zeker dat er een hoop foto’s snel terug te vinden zijn op hun communicatie kanalen.

Staat u op de foto, deel dan dit hele bericht op Facebook en laat weten wat je van mijn foto’s en de beurs vond. en organiseert u zelf een event en wilt u mij daar hebben als eventfotograaf, neem dan contact op. Ik help u graag!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *