Ronald molendijk, theaterfestival de parade

Fotoreportage van Theaterfestival de Parade: Vang de Magie in Beeld

Afgelopen weekend had ik weer de eer om twee avonden lang te fotograferen voor het magische Theaterfestival de Parade. Dit bruisende evenement bracht niet alleen een diversiteit aan optredens en kunstuitingen, maar ook een unieke sfeer die ik met mijn camera probeerde vast te leggen. Van kleurrijke lichtjes en vrolijke gezichten tot de intieme momenten…Afgelopen weekend had ik weer de eer om twee avonden lang te fotograferen voor het magische Theaterfestival de Parade. Dit bruisende evenement bracht niet alleen een diversiteit aan optredens en kunstuitingen, maar ook een unieke sfeer die ik met mijn camera probeerde vast te leggen. Van kleurrijke lichtjes en vrolijke gezichten tot de intieme momenten tussen de artiesten en hun publiek – ik heb geprobeerd om de essentie van het festival vast te leggen door middel van sfeerfoto’s van het terrein en het theaterfestival zelf.

Nieuwe Gear, Nieuwe Uitdagingen

Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een Sony a7 IV systeemcamera, een geweldige upgrade die mijn fotografiewerk naar een hoger niveau tilt. Deze camera biedt uitstekende beeldkwaliteit en veelzijdigheid, wat ideaal is voor evenementenfotografie. Echter, zoals met elke nieuwe technologie, komen er ook nieuwe uitdagingen bij kijken.

Verrast door LED-Licht Banding

Tijdens het fotograferen van de optredens op de Parade merkte ik een fenomeen op dat bekend staat als ‘banding’ bij het gebruik van LED-verlichting. Banding is een visueel patroon dat ontstaat wanneer de camera’s sluitertijd niet synchroon loopt met de frequentie van de LED-lichtbron. Dit kan resulteren in donkere of lichte strepen in de foto, iets wat bijzonder frustrerend kan zijn als je streeft naar perfecte opnames.

Maar wat veroorzaakt dit nu precies? LED-lampen knipperen eigenlijk heel snel aan en uit, veel sneller dan het menselijk oog kan waarnemen. Echter, wanneer de sluitertijd van de camera dit knipperen niet goed opvangt, kan het resulteren in die ongewenste strepen. Het is een technische hindernis die veel fotografen tegenkomen bij het werken met LED-verlichting.

Mijn Oplossingen en Aanpak

Om deze uitdaging te overwinnen, heb ik geëxperimenteerd met verschillende sluitertijden en instellingen op mijn Sony a7 IV om te ontdekken wat het beste werkt bij het fotograferen onder deze omstandigheden. Dit gaf me niet alleen meer controle over de uiteindelijke beelden, maar het heeft me ook waardevolle inzichten gegeven in het omgaan met lastige lichtomstandigheden.

Waarom Kiezen voor Mij als Uw Evenementfotograaf?

Met mijn nieuwe gear en de ervaring die ik afgelopen weekend heb opgedaan bij Theaterfestival de Parade, ben ik klaar om uw volgende evenement onvergetelijk vast te leggen. Mijn passie voor het vastleggen van unieke momenten en mijn technische kennis maken mij de ideale fotograaf voor evenementen die vragen om een oog voor detail en creativiteit.

Bent u een evenementorganisator en op zoek naar een betrouwbare en professionele fotograaf? Neem dan gerust contact met mij op. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw evenement op de best mogelijke manier wordt vastgelegd, zodat de herinneringen nog lang blijven leven.

Neem contact op via dit formulier en laten we samen uw volgende evenement tot een visueel spektakel maken!

Ik kijk ernaar uit om mijn passie voor fotografie en mijn technische expertise in te zetten om uw evenement onvergetelijk te maken. Tot snel!

Deel dit bericht