Foto’s De Avonduren in soms stil Rotown

Gisteren voor rotown gefotografeerd, Dit keer MC Kapabel met De avonduren.

Toen gisteren de deur van Rotown in Rotterdam opende, stond het podium helemaal vol met allerlei instrumenten, van een drumstel tot een grote whiskyfles, van een simpel keyboard tot een Chineze harp en van een kleine xylofoon tot een grote trom. Voordat de Avonduren het podium betraden, keken een hoop mensen al hun ogen uit, van wat er allemaal op het kleine podium te vinden was. Het stond na eenhalf uurtje wachten toch wel erg vol in de zaal. De lichten gingen uit, de muziek ging uit en voorzichtig, slopen de muzikanten achter hun instrumenten. Snel hierna begon het verhaal: de Avonduren. Eerst nog met alleen de stem van Abel Aelvoet, maar wanneer hij over het verschijnen van sterren begon, klonken de eerste tonen van muziek. Hierna ging het sprookje door ondersteund door mooie muziek en aparte geluiden. Geen turntables zoals wel vaker bij rappers tezien is. nee een echt orkest. Het orkest bestaat uit een aantal leden uit de Kyteman stal.  Niels Broos(toetsen) Bram Hakkens (drums) Dibbe van Laarhoven (bas) FrankWienk (percussie) Abel Aelvoet (vocaal). Helaas waren drummer en de bassist moeilijk te zien voor de mensen in de zaal. Het was erg donker en ergvol op het podium.

 

De keuze van de lichtman om het wat donker te laten ogen, klopte wel met het verhaal en muziek, maar het oog wel soms ook wel wat. Vele verhalen hadden duidelijk een achterliggende betekenis, wat de mensen aan het denken zet. Dat was zeker te zien toen MC kapabel begon met een verhaal over god. Het was tijdens dit  verhaal gewoon een keer stil in de zaal. Echt Stil, dat heb ik nooit eerder in Rotown meegemaakt. Ze hadden zelfs dit keer bordjes opgehangen dat stilte gewenst was, maar helaas zijn er altijd mensen die dit soort bordjes negeren.

De avonduren is een project uit de Kytopia groep, wat mij betreft zeker eengeslaagd project. Naast De avonduren zijn ze ook weer bezig met de rentree van Kyteman, die vanaf 4 april weer te zien zal zijn in zalen als Tivoli, De Oosterpoort, 013 en Paradiso. De avonduren is een verzameling van eigentijdse sprookjes en fabels, mythen en sagen die je nog lang zullen bijblijven.

 

Meer foto’s te zien op de Rotown website en op de website van Gooddayz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *